Basında Recydia

Süreko’dan Tarihi Kula Evleri’ne Anlamlı Yardım

23.11.2011

Süreko A.Ş., 17–18. yy. Osmanlı - Türk Mimarisi ile yapılmış ve günümüze kadar gelebilmiş Türkiye’nin önemli kültürel mirasları arasında bulunan tarihi Kula evlerinin restorasyonu için çimento bağışladı.

Kula Belediyesi, tarihi yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve turizme kazandırılması amacıyla, ilçesinde yer alan “Yörük Hasanların Halil Ağa Sokağı”nın ve diğer sokaklarda bulunan toplamda 50 tarihi evin restorasyon ve dış cephelerin bakım ve onarımı için bir proje başlattı.

Süreko A.Ş. bu sosyo kültürel sorumluluk projesi kapsamında restorasyon için ihtiyaç duyulan çimentoyu hibe olarak Kula Belediyesi Proje Departmanı sorumlularına teslim etti.

Şirket Müdürü Galip Tekiner, Süreko olarak; kent dokusunu korumak, insanların tarihi yapıları koruma bilincini arttırmak, köklerimize sahip çıkmak, insanların konu üzerine dikkatlerini çekebilmek, Kula turizmine ve bu vesileyle istihdama katkı sağlamak gibi nedenlerden dolayı bu projeyi desteklediklerini belirtti.  

Recydia iştirak şirketlerinden olan Süreko A.Ş., Türkiye çapında endüstriyel tehlikeli ve tehlikesiz atıkarın bertaraf ve geri kazanımı hizmetleri vermektedir.